Cart 0
 

Pollastre ecològic criat al bosc

 

 
CF029463.jpg
 
 

Ni antibiòtics, ni vacunes ni medicaments

A Debosc només es respira aire pur i la tranquil·litat i el silenci propis de la natura més verge.

Com que els nostres pollastres viuen tranquils, amb molt d’espai per córrer i, en definitiva, són feliços i mengen sa i allò que necessiten, no es posen malalts.

A més, a l’entrada de l’hivern els reforcem el seu sistema immune amb infusions de plantes medicinals que nosaltres mateixos cultivem de forma orgànica a la mateixa finca.

 
CF028843.jpg
CF028798.jpg
 

Carn de qualitat

Es tracta d’una carn molt saludable, baixa en greixos saturats i font de minerals de fàcil assimilació com el fòsfor, el zinc i el ferro. També conté vitamines del grup B ( niacina, tiamina i riboflavina) i concretament del grup B6 i B12, imprescindible per absorbir el ferro. Una carn boníssima pensada per aquelles persones que volen alimentar-se de forma saludable alhora que cuiden el medi ambient. 

 
 

Carn més que ecològica

La base de l’alimentació dels pollastres Debosc són els insectes, les llavors i herbes que troben al bosc. D’altra banda, també els facilitem una barreja elaborada a base de cereals i llegums ecològiques certificades. Mai utilitzem hormones, transgènics, medicaments o additius que puguin ser perjudicials per l’ésser humà o el medi ambient.

 
CF029708.jpg
CF029613jpg.jpg
 

Benestar animal

Creiem fermament en la importància del benestar dels animals, per això fem una passa més enllà  del que la normativa exigeix. Cuidem fins l’últim detall la criança dels nostres pollastres, amb un gran respecte cap a ells i cap a l’entorn on creixen.

Els pollastres ecològics Debosc van creixent a poc a poc i sense estrès durant tres mesos. Això els permet desenvolupar la musculatura sobre una estructura òssia ben formada i equilibrada.

Cada un dels nostres pollastres ecològics Debosc disposa de més de 6,5 m2 de bosc per on passejar, gratar i saltar. (la normativa ecològica CCPAE estableix només  4m2) i unes casetes àmplies on dormir i aixoplugar-se. El màxim benestar animal per aconseguir la màxima qualitat de la carn.

 
 

Embalatge

No volem contribuir a la generació de residus. Per això utilitzem el mínim d’embalatges possible.

La safata en la que envasem el pollastre ecològic Debosc està fabricada amb material vegetal, 100% compostable. Quan ha fet el seu servei, només cal separar les dues capes que el formen. La part més fina (blat de moro) es diposita al contenidor de fracció orgànica i la safata en sí (cel·lulosa) en el contenidor de paper. No ens agrada deixar empremta.

El film transparent és l’únic material plàstic que fem servir, doncs malauradament, la legislació no ens permet encara substituir-lo per un film vegetal i compostable.

 
CF029701.jpg
 
CF029891.jpg
 

Mínima contaminació

Creiem en les compres col·lectives com a forma d’estalviar transports innecessaris i per tant contaminació.

És per això que encoratgem les persones a unir-se per fer una comanda conjunta o bé anar a comprar a la carnisseria del barri, del poble.

Volem ser part activa en el sosteniment del medi natural i en la lògica del consum local.

“Respon a la teva consciència, actua”


 
 

Retornem a la Natura el bé que ens aporta

El bosc ens alimenta i nosaltres contribuïm al seu sosteniment d’una forma coherent. Practiquem l’agroecologia conscient.

 
CF029871.jpg
 

Receptes per cada dia i dies especials

 

Pollastre ecològic Debosc a la planxa amb verdures de temporada.
2 – 3 persones

Si hi hem pensat la nit d’abans, posem a marinar la carn de pollastre ecològic Debosc salpebrada en un bol de vidre amb el vi ranci, la ratlladura de llimona, el romaní, el timó i dues cullerades d’oli d’oliva verge. També és una bona opció afegir un raig de suc de fruites (préssec, poma, gerds, pera, etc.)

L’endemà, traiem el pollastre del bol i el posem a la planxa quan aquesta estigui ben calenta i sense afegir-hi oli. Primer el rossegem a foc viu per les dues cares per tal de que ens agafi color i llavors el deixem coure a foc mig i tapat perquè es vagi coent per dins.

De les verdures en fem talls allargats i en un wok amb oli d’oliva calent les saltem uns 4-5 minuts. El temps just perquè quedin suficientment cuites alhora que cruixents.  Un minut abans d’apagar el foc hi afegim la salsa tamari i remenem bé.

Ja podem emplatar. En un costat hi posarem el pollastre ecològic Debosc que hem cuit a la planxa i a l’altre les verdures cruixents amb salsa tamari. Per sobre del pollastre hi podem afegir un rajolí d’oli d’oliva verge macerat amb timó o amb romaní per tal de donar al plat un aroma a bosc més accentuat.

Ingredients:
– Mig pollastre ecològic Debosc tallat a octaus
– 1 manat de romaní
– 1 manat de timó/farigola
– un polsim de sal
– Un polsim de pebre negre
– Oli d’oliva verge
– Vi ranci
– Ratlladura de pell d’una  llimona
– 2 cullerades soperes de salsa tamari

Verdures per tallar:

– 3-4 alls tendres
– 1 ceba tendra
– 1 pebrot verd
– 1/4 pebrot vermell
– Uns talls de carbassó
– Uns talls d’albergínia


 

Pollastre ecològic Debosc amb llagostins i garrofa.
4 persones

 

Si no tenim aigua de mar, dissolem una mica de sal en aigua i reservem.

En una cassola hi tirem un raig d’oli d’oliva verge i la posem a foc fort. Quan l’oli ja estigui calent hi rossegem els talls de pollastre ecològic Debosc que prèviament haurem adobat amb el pebre negre.

Rossegem també les cebes tallades a daus, els alls sencers amb pela i les pastanagues tallades a tires. Retirem els alls.  

Abaixem el foc i afegim els tomàquets madurs ratllats, el manat de timó o altres herbes aromàtiques i les fulles de llorer. Remenem uns minuts perquè es vagi coent.

Quan veiem que el tomàquet és ben desfet i cuit, afegim el vi ranci i flamegem un moment a foc fort. Llavors abaixem el foc i hi afegim l’aigua de mar o aigua amb sal i el brou de pollastre i tapem. D’aquesta manera aconseguirem que tots els ingredients es vagin coent a poc a poc.

Pelem els alls que havíem fregit al principi i en fem una picada juntament amb un grapat d’avellanes i ametlles i la farina de garrofa. A la picada hi afegim una mica de brou o suc de la cocció que tenim a la cassola i ho deixem a banda per afegir a la cassola al final de la cocció.

En una paella a part, rossegem els llagostins prèviament salpebrats i els afegim a la cassola juntament amb la picada els últims 5 minuts de cocció.

Només ens faltarà tastar el plat per si hem de rectificar de sal.

Deixem reposar uns minuts i ja podem servir el plat.

Ingredients:
– 1 pollastre ecològic Debosc tallat en 12 o 16 parts
– 40 g. de farina de garrofa torrada
– 350 g. de llagostins
– 2,5 dl de brou de pollastre
– ½ dl d’aigua de mar o aigua amb sal
– 1 ceba gran
– 3 cabeces d’alls
– 4-6 pastanagues
– 2-3 tomàquets madurs
– 2 fulles de llorer
– 1 polsim de pebre negre
– 1 manat de timó, romaní o sajolida
– Oli d’oliva verge
– 1 rajolí de vi ranci
– 1 grapat d’avellanes i ametlles

 

Pollastre ecològic Debosc rostit a la catalana.
4 persones

Primer de tot posem en un bol les prunes amb el brandi i les deixem macerar uns 15 minuts.

En una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva verge, rossegem bé el pollastre ecològic Debosc prèviament salpebrat.

Llavors hi afegim les cebes tallades i els tomàquets ratllats juntament amb el canonet de canyella i la cabeça d’alls sencera. Hi afegim la meitat del brou de pollastre. Ho deixem coure tot a foc mitjà durant uns 30 minuts.

Separem les prunes del brandi. Abaixem el foc i afegim a la cassola, el brandi, les cebetes petites i el got de vi ranci. També la farigola, el romaní i el llorer i el que ens queda del got de brou de carn o pollastre. Abaixem el foc i ho deixem coure uns 40 minuts.

En un morter, fem la picada amb els grans d’all, el julivert, el pa fregit i les avellanes. Ho afegim a la cassola.

A banda, ens queden els pinyons i les prunes, que també els afegirem a la cassola perquè es coguin durant els últims 15 minuts.

Apaguem el foc, deixem reposar 10 minuts i servim.

Com acompanyament podem coure una mica d’arròs i barrejar-ho amb el pollastre ecològic Debosc i la seva salsa.

Ingredients:
– 1 Pollastre ecològic Debosc tallat a octaus o en 12 trossos
– 3 cebes grans
– 8 cebetes petites
– 10 prunes
– 1 cabeça d’alls sencer
– 1 got petit de brandi
– 1 got petit de vi ranci
– 2 fulles de llorer
– 1 branca de romaní i farigola
– 2 tomàquets madurs grans
– 1 canonet de canyella
– 1 got de brou de carn o pollastre
– Oli d’oliva verge
– Pebre negre en pols
– Sal

Per la picada:

– 6 grans d’alls
– 3 llesques de pa fregit
– 6,8 avellanes
– uns pinyons
– Unes fulles de julivert

 
CF029692.jpg